Doubtless Bay is een schitterende baai op het Noordereiland. De baai dankt zijn ongewone naam aan een vermelding in het logboek van James Cook waarin hij schreef; het is ‘ongetwijfeld (doubtless) een baai’. Doubtless Bay is de thuishaven van indrukwekkende baaien en schitterende stranden. De baai ligt in het subtropische deel van het Noordereiland en is daardoor het hele jaar goed te bezoeken!

Doubtless Bay

Het hart van Doutbless Bau is Mangonui wat ook wel ‘Big Shark’ betekend. Mangonui is een oud dorpje wat vooral bekend staat om de historische gebouwen aan de waterkant. Deze zijn gebouwd in de tijd dat Mangonui een belangrijke schakel was in de tijd van de walvisvaart. Doubtless Bay ligt ingesloten in de Karikari Peninsula en is daardoor niet alleen populair onder toeristen. Ook de Kiwi’s komen hier graag. Populaire vakantieplekken zijn Coopers Beach, Cable Bay en Taipa die alle gezegend zijn met een prachtig strand.

Doubtless Bay was vroeger een belangrijke stad tijdens de walvisvaart en visserij. Met de komst van meer toeristen neemt de commercialisering ook toe hoewel dat de sfeer en authenticiteit van de regio (nog) niet aan tast. Je kan vandaag de dag nog steeds de indrukwekkende historische gebouwen bewonderen en het is nog steeds een populaire plek voor vissers. Mocht je liever naar Doubtless Bay komen voor het strand dan zit je hier prima. Taipa, Tokerau Beach en de populaire Cable Bay en Cooper’s Beach hebben allemaal prachtige stranden waar je heerlijk kunt ontspannen, zwemmen of wateractiviteiten kan doen.

Doubtless Bay

Dolfijnen in Doubtless Bay

Een van de leukste en bekendste activiteiten hier is zwemmen met dolfijnen. In de baai leven namelijk verschillende dolfijnen. Je kan in alle bekende plekken in Doubtless Bay een tour boeken om met dolfijnen te zwemmen (mocht het weer het toelaten). Meestal duurt de tor een paar uur en kan je niet alleen zwemmen met deze mooie dieren maar leer je ook veel over hun leefomgeving. Vooral Mangonui en Taipa zijn goede plekken om deze tour te boeken!

Mocht je niet zo van zwemmen houden (of van dolfijnen) kan je ook andere activiteiten doen hier. Zo zijn er prima mogelijkheden tot duiken of snorkelen en kan je hier ook goed zeilen, windsurfen en kajakken. Je kan zelf parachutespringen!

Beste reistijd Doubtless Bay

Door het gunstige klimaat kan je hier eigenlijk het hele jaar door komen. Hou er wel rekening mee dat het ook een populaire plek is voor de Kiwi’s. In Januari kan het daarom erg druk zijn. Zo druk zelfs dat je moeite kan hebben om accommodatie te vinden. Buiten Januari, December en Februari is het minder druk en zakken ook de prijzen voor accommodatie.

De meeste faciliteiten vind je aan de zuidelijke oever van de baai rond Coopers Beach, Cable Bay en Taipa allemaal rechts gelegen van het pittoreske Mangonui.

Locatie Doubtless Bay