The Bay of Islands staat bekend als één van de top bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland. In het gebied liggen ongeveer 150 eilandjes omringd door turquoise water, witte zandstranden en sprookjesachtige baaien. Het lijkt niet alleen op een tropisch oord, het heeft ook het klimaat van een tropisch eiland. The Bay of Islands ligt bij het Noordereiland en is een waar paradijs. Het is niet voor niets één van Nieuw-Zeelands mooiste bezienswaardigheden. De foto’s die je hier maakt, de ervaringen die je op doet, zijn voor altijd!

The Bay of Islands

Je vindt de The Bay of Islands op slechts 35 minuten vliegen van Auckland. Andere bekende plekken in de buurt zijn Paiha, Russell, Opua, Kerikeri en Waitangi. Vanuit hier kan je vrij makkelijk richting de Bay of Islands vertrekken. De mooiste manier om de schoonheid van de regio te ontdekken is natuurlijk per boot. Dagelijks gaan er verschillende cruises en zeiltochten richting het gebeid. Zodra je Tapeka Point – net ten noorden van Russell, voorbij bent gaat er een bijzondere en unieke wereld voor je open. Je ziet er niet alleen de prachtige eilandjes maar ook een overvloed aan wilde (zee) dieren zoals pinguïns  dolfijnen en walvissen. Op veel eilandjes kan je daarnaast mooie wandelingen maken.

Bay of Islands

 

De Bay of Islands zijn naast mooi ook nog eens divers. Zo heeft elk stadje in de Bay of Islands een eigen unieke cultuur en leefstijl. Zo is Kerikeri meer van de up-market levensstijl en Paihia is meer een bruisende stad met de focus op het bieden van een geweldige ervaring. In Waitangi vind je de historische sfeer terwijl Russell een prachtige en soms eigenzinnige kustplaats is.

Activiteiten Bay of Islands

Door het subtropische klimaat kan je hier echt relaxen op één van de schitterende strandjes. Door de temperatuur van het water zijn wateractiviteiten hier ook populair. Zo kan je hier zeilen langs schitterende eilanden, duiken tussen mooi koraal, wandelen door bossen en stranden, kajakken langs tropische eilanden of parasailen boven alles tegelijk. Daarnaast kan je bijna overal kamperen (en slapen onder een sprookjesachtige sterrenhemel!) en zwemmen met dolfijnen. Iedereen kan zich hier vermaken. In alle steden rondom de Bay of Islands kan je verschillende tours boeken. Of dat nu fietsen, kajakken of zwemmen met dolfijnen is. Door het gunstige klimaat is de Bay of Islands het hele jaar door te bezoeken.

Geschiedenis Bay of Islands

De Bay of Islands is vandaag de dag één van de bekendste bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland vanwege de prachtige natuur. Het is echter ook de plek waar de eerste Europeanen voet aan wal zetten. Het waren de Engelse kolonisten, onder leiding van James Cook die hier in 1769 aan kwamen. Daarmee was de Bay of Islands het eerste gebied in Nieuw-Zeeland wat onder Europees bewind viel. Het Treaty House op de Waitangi Treaty Grounds is de woning van de eerste Britse inwoner van Nieuw-Zeeland.

Bay of Islands

Het waren echter de Maori die hier woonde lang voordat de Britten hier kwamen. Zij waren dan ook niet blij met de komst van de Britten. De Maori geshiedenis rondom de Bay of Islands is daarom nog indrukwekkender. Zo was Okiato de eerste hoofdstad van het land en werd in 1840 in Waitangi het Verdrag van Waitang ondertekend. Een overeenkomst tussen de Engelse regering en de Maori bevolking. Hiermee verkochten de Maori, zonder het zelf te weten, hun land aan Engeland. Dat dit niet goed kan gaan was natuurlijk te verwachten. Toen de Maori er achter kwamen wat ze hadden getekend volge er opstanden waarvan de bekendste de Flagstaff War was. Hone Heke, een stamhoofd van de Maori, beklom de berg en hakte de paal om die de Maori zelf als vriendschappelijk gebaar aan de Britten hadden gegeven.

Vandaag de dag wordt de dag waarop het Verdrag van Waitangi werd getekend gevierd en herdacht. Dit gaat gepaard met dubbele gevoelens bij veel inwoners van Nieuw-Zeeland.

How to get there?

Je kan naar verschillende punten rijden. De meeste mensen kiezen voor Paiha, Russell, Opua, Kerikeri of Waitangi. Het scheelt per stad niet zo veel en met de auto vanaf Auckland is het zo’n 3 tot 3,5 uur rijden.

Locatie