Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland maar daarmee niet de hoofdstad van het land. Die eer gaat naar Wellington. Het feit dat je in de grootste stad van het land loopt is geen moment te merken als je in Auckland bent. Auckland lijkt namelijk meer op een flink dorp dan een stad. Gelegen op de rug van vulkanen wordt het omringd door een groen landschap.

Auckland

Naast het feit dat dit veruit de grootste stad is (éénderde van alle kiwi’s woont hier) is het ook de meest multiculturele stad van Nieuw-Zeeland. Naast Nieuw-Zeelanders wonen er namelijk ook vaal Aziaten. De reden dat Auckland niet als een stad aan voelt komt doordat er maar weinig hoogbouw is. Dit omdat de ‘Aucklanders’ liever in een vrijstand huis met een groene tuin wonen dan in een appartementje. Veel architecten zullen de stad dan ook niet als ‘mooie stad’ omschrijven!

>Auckland

>De stad telt twee havens die worden gescheiden door een rivier. In het westen heb je de Manukau Harbour die naar de Tasman Zee opent. In het oosten ligt de Waitemata Harbour, dit is de diepzeehaven. Het eerste wat je opvalt is de de vele fel gekleurde zeilen. De inwoners van Auckland zijn gek op zeilen. De stad wordt ook wel City of Sails genoemd. Het leven in Auckland speelt zich grotendeels af aan de waterkant. Oude en voormalige dokken worden omgebouwd naar flashy restaurants en hippe bars. Het is the place to be om ’s avonds te ontspannen. Een andere leuke plek is Queen Street. Hoewel daar nu nog steeds veel kantoren zitten is de buurt wel aan het opknappen met de komst van nieuwe restaurants en bars.

Bezienswaardigheden Auckland

Er liggen een aantal mooie en leuke bezienswaardigheden in de stad. De meest in het oog springende is de Sky Tower. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende omgeving.

Andere mooie bezienswaardigheden in de stad zijn Albert Park en Victoria Park, de twee bekendste parken van de stad.  Een ander mooi park is One Tree Hill waar je na een stevige klim een mooi uitzicht hebt over de stad en omgeving.  Mocht je nog wat vvan de geschiedenis van de stad willen leren dan is het Auckland Museumeen leuke bezienswaardigheid

Auckland

Geen hoofdstad

Veel mensen denken dat Auckland de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is. En hoewel het daar prima voor door kan is het Wellington die de titel ‘hoofdstad’ draagt. Tot 25 jaar geleden was dit echter wel de hoofdstad geweest totdat de overheid besloot te verhuizen naar Wellington. Toch is Auckland met uitstek nog het commerciële hart van het land.

Auckland is niet altijd de grote stad geweest die het nu is. Rond 1400 kwamen de eerste Maori’s hier wonen. Aangezien Auckland op vulkanen ligt was de grond vruchtbaar, zeker met de zee om de hoek van de deur. De eerste Europeanen kwamen pas in 1840. Het was de Brit Hobson die een stuk land van de Maori’s kocht.

Locatie