Wat zijn nou de mooiste bezienswaardigheden Nieuw Zeeland? Wat moet ik (of we) nou gezien hebben als ik in Nieuw Zeeland ben? Dat is toch de vraag die elke backpacker of reiziger die naar Nieuw Zeeland gaat zich af vraagt. Het is een vraag met vele antwoorden. Hieronder gaan we proberen de alle bezienswaardigheden Nieuw Zeeland voor je op een rij te zetten. Wat dan de mooiste is die je absoluut gezien moet hebben mag je dan zelf beslissen.

Elke reiziger zoekt namelijk iets anders. De een gaat graag lekker luieren op het strand de ander wil graag uren of zelfs dagen lang wandelen door de prachtige natuur. Gelukkig kan het allemaal.

Bezienswaardigheden Nieuw Zeeland

Sinds Nieuw-Zeeland zich 80 miljoen jaar geleden van Gondwanaland afscheidde, heeft zich een volledig van de rest van de wereld geïsoleerde natuur ontwikkeld. Nieuw Zeeland staat daarom bekend om de prachtige en soms unieke natuur. Het mag dan ook niet vreemd zijn dat Nieuw Zeeland liefst 14 nationale parken telt. Verder behuisd het nog eens 20 natuurbeheerparken, 14 zeereservaten en 2500 reservaten. Het totale oppervlakte van deze nationale parken is ongeveer net zo groot als 2/3 van heel Nederland. Bekende nationale parken zijn het Fiordland national park, het Abel Tasman national park, het Whanganui national park of het Mount Aspiring national park.

Zuidereiland

Bekijk hier de mooiste highlights op het Zuidereiland.

Highlights Zuidereiland

Noordereiland

Bekijk hier de mooiste highlights op het Noordereiland.

Highlights Noordereiland